Viški limun – 100% čisti koncentrat otočkog sunca

28.04.2023 | Novosti

Jeste li znali da na otoku Visu posluje više od 7000 ljekarni? Toliko je, otprilike, ovdje stabala limuna, a svako od njih prava je farmacija koja svojim nezamislivo vrijednim plodovima sprječava i liječi zdravstvene tegobe nas otočana, jača nam imunitet, a unaprjeđuje i naše kulinarske vještine, dajući ribi, mesu, kolačima i rakijama ono zamamno, posebno “nešto”.

Zime su ovdje blage, no čak i za mrkih dana pogled na stabla krcata jarkožutim limunima priziva životnu snagu sunca, koncentriranu u ovim zdravonosnim plodovima koji liječe, krijepe i svojom reskom živošću osiguravaju vitalnost tijela i iskričavost duha. 

Likarija s okusom sunca

Natašte iscijedite jedan limun, pomiješajte ga sa žlicom meda, popijte naiskap i ponavljajte svaki dan. Mirisnu koru, dakako, ne bacate, već je naribate ili narežete pa njome aromatizirate kolače, čajeve i kompote. I tako sveudilj ukrug. A ako limuna imate da ne znate kamo biste s njime, helou!, napravit ćete miomirisni limoncello te u bočice zapečatiti samo sunce i čitave godine uživati njegove blagodati. Ako pak i nemate taj luksuz, uvijek imate nas!

Nimalo bezazlen Limunčelo

Maceriran u komovici na moćnom viškom suncu, naš Limunčelo nije neka bezazlena slatkarija, već liker koji mrtve diže iz groba pa možete zamisliti kakve tek učinke ima na živim ljudima. Golem, nepravilan i šarmantno kvrgav, viški limun ima specifičan, gorči okus, a njegova natprosječno debela kora pravo je skladište revitalizirajućih eteričnih ulja. Sve to brine se da njegov liker bude totalno drukčiji od drugih, snažan i odvažan, na prvu oštar i rezak kao zimsko viško zubato sunce, a potom vas temeljito zagrijava, krijepi i omamljuje kao pravi ljetni viški zvizdan.

Pobjeda je zajamčena 

Ovo je limoncello kojim ćete nazdravljati svim svojim obljetnicama, uspjesima i pobjedama, no nije on talentiran samo za bićerin; njegovi su talenti bezbrojni i svestrani! Od biskvita do krema, od palačinki do torti, od kuglofa do krafni, od pita do voćnih salata, naš Limunčelo će zablistati kao zamjenski igrač koji u sudačkoj nadoknadi ulazi u igru i postiže pobjednički gol, a možete ga koristiti u svim receptima koji traže vaniliju, rum i/ili limunovu koricu. Umiješajte ga umjesto limuna u čaj, ali i u mesne ili riblje umake koji trpe citrusnu svježinu; ubacite ga u osvježavajući koktel, kuhano vino ili punč; mogućnosti su nepresušne pa pazite da vam ni zalihe ne presuše – kod nas se uvijek možete vratiti po još!

Osigurajte si svoju dozu koncentriranog viškog sunca i uživajte u njegovim neusporedivim zdravstveno-gurmanskim dobrobitima cijele godine!

Tradicija duga 150 godina