Fontana zdravlja i mladosti

30.03.2021 | Novosti

Čaša vina uz ručak ili na kraju dana, osim što nas opušta, može i dobro utjecati na naše cjelokupno zdravlje. Bilo da ste ljubitelj crnog ili bijelog, suhog ili slatkog, umjerene količine vina pobrinut će se da zaboravite brige i stres jer malo vina liječi duh, ali i tijelo!

1. Čuvar srca

Iako je odabir vina u potpunosti na vama, ako želite opustiti i stimulirati vaš kardiovaskularni sustav – crno vino je savršen izbor. Crno vino proširuje arterije i povećava cirkulaciju krvi, što utječe na smanjenje pojave ugrušaka u krvi koji mogu oštetiti srce. Kao i u svemu, i u ispijanju vina umjerenost je najvažnija pa napominjemo da je srcu za bolji rad dovoljna čaša vina. Dobro, možda i dvije!

2. Poboljšava probavu

Što mislite zašto većina nas uz jelo voli popiti čašu vina? Iako uživamo u spoju okusa, zapravo podsvjesno pazimo na svoje zdravlje. Ljudi vjeruju da vino može pozitivno utjecati na probavu, i nisu u krivu! Vino je prepuno dobrih bakterija koje mogu pomoći tijelu da lakše probavi hranu te zaštititi naš organizam od raznih bolesti. Bogato je vitaminom B i omega-3 masnim kiselinama koje svakako pridonose zdravlju i ojačavaju naš imunološki sustav.

3. Izvor mladolikosti

Jeste li ikada čuli da je fontana mladosti ispunjena vinom? Mnogi mudraci vjeruju da je to istina, a tko smo mi da se protivimo! Vino je puno sastojaka koji usporavaju starenje stanica, što znači da oni koji piju vino imaju veće šanse da će živjeti duže. Dokazano je da se u jednom od najstarijih pića na svijetu nalaze supstance koje pomlađuju tijelo aktivirajući kemikalije koje štite od bolesti vezanih uz starenje. Ne smijemo nikako isključiti ni utjecaj snažnih antioksidanata i vitamina koji pospješuju cjelokupno zdravlje i izgled!

Bilo da vino pijete povremeno ili vam je čaša vina prešla u naviku, važno je imati na umu da ga konzumirate umjereno kako biste mogli u potpunosti uživati u ukusnim aromama ovog tekućeg blaga.

Živjeli!

Tradicija duga 150 godina